Kirjoittaja: Anne Heinonen ● 31.10.2018

Kannattaako verkkokaupan blogata?

 

computer-desk-email-7112

Verkkokauppiaiden on viime vuosina täytynyt panostaa sisällöntuotantoon aiempaa enemmän. Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on miltei pakollista, ja tuotekuvauksien tulee vakuuttaa asiakkaat ostajiksi.

Tämän myötä verkkokauppiaat ovat innostuneet myös bloggaamisesta. Erityisesti alat, joiden asiakassegmenttiin kuuluvat naiset, ovat hyödyntäneet onnistuneesti blogin voimaa markkinoinnissa.

Miksi? Miksi blogin kirjoittaminen kasvattaisi verkkokaupan myyntiä?

 1. Pönkittää asiantuntija-asemaa. Kun kerrot tuotteistasi ja niiden käytöstä, asiakkaille muodostuu kuva verkkokauppiaasta, joka tuntee tuotteensa läpikotaisin ja on halukas jakamaan asiantuntijuuttaan. Lisäksi jos kuluttajalla herää kysymyksiä tuotteesta tai hänellä ei ole niistä aiempaa kokemusta, bloggaavalta verkkokauppiaalta hän voi luottaa saavansa vastauksia.
 2. Helppo tapa korostaa tuotteita. Vapauta somekalenterista tilaa sosiaaliselle vuorovaikuttamiselle, ja siirrä myyntipuheet blogiin. Blogissa tuotteista voi kertoa kattavammin ja runsaasti vaikka kuvien ja videoiden kera.
 3. Helppo tapa korostaa asiakaskokemuksia. Videot asiakaskokemuksista ovat toki tärkeitä sosiaalisen median puolella, mutta kuluttajan selatessa blogin aiheita hän ei voi olla huomaamatta, kuinka paljon sinulla on tyytyväisiä asiakkaita!
 4. Saa jakoja. Tee sisältöä, joita muut haluavat jakaa eteenpäin. Sisällön tulee olla silloin kiinnostavaa ja hyödyllistä. Kirjoitustyyli on sujuvaa ja helposti luettavaa. Tee jakamisesta helppoa: jokaisen blogikirjoituksen yhteydessä on somen jakonapit.

Kuten huomaa, some tukee yritysblogia monilla tavoin. Jos kirjoittaminen ei ole verkkokauppiaan vahvuuksia, mutta bloggaaminen kiinnostaa, voi yrittäjä joko:

 • Video-blogata
 • Ulkoistaa blogin kirjoittaminen mainostoimistolle, joka tekee sisällöntuotantoa.

Ideoita verkkokaupan blogikirjoituksiin:

Blogitekstejä olisi hyvä julkaista säännöllisin väliajoin, ja se vaatii paljon etukäteissuunnitelmallisuutta. Blogata voi vaikka:

 • Asiakaskokemuksia
 • Lista suosituimmista tuotteista
 • Vinkit tuotteiden käyttöön, myös DIY-hackeja.
 • Yritystarinoita, kulissien takana
 • Uutuudet
 • Vaikuttajamarkkinointi, eli kuinka alasi vaikuttaja käyttää tuotteitasi

Muista tarkkailla tilastoja: Millaista sisältöä yleisösi lukee mieluiten? Pystytkö tekemään suosituimmille teksteille jatko-osan?

Topics: verkkokauppa