Kirjoittaja: Anne Heinonen ● 07.11.2018

Shipfunk - verkkokaupan jouluruuhkien pelastaja

 

annie-spratt-469223-unsplash

 

Joulu on taas, joulu on taas...

Joulun aika tietää monelle verkkokauppiaalle kiirettä, kovaa kampanjointia ja suurta tilausvolyymia. Ja ihan syystä, sillä kuluttajat ovat heränneet verkkokauppojen hyödyntämiseen joululahjojen hankinnassa. Tuolloin verkkokauppalogistiikan merkitys ja toimivuus korostuu huomattavasti, kun lahjat tulisi saada perille ajoissa ja juuri asiakkaalle mieluisimmalla tavalla. Vaan miten se onnistuu helpoiten, kun asiakkaita on joulun alla paljon?

Shipfunk tuo logistiikkaan kevennystä. Tuomme verkkokauppaan parempaa toimittamisen hallintaa alan parhailla integraatioilla ja teknologialla.

Millainen Shipfunkin vaikutus on verkkokaupan logistiikkaan?

1. Paketit matkaan nopeammin

Shipfunkin palvelu mahdollistaa pakettikorttien massatulostuksen, jolloin yhden henkilön työaika ei kulu turhaan pakettikorttien yksittäiseen tulostamiseen.

"Shipfunkin kautta tulostetaan kaikki tilaukset kerralla ulos. Se on kyllä nopeuttanut ja helpottanut, varsinkin kun on tilausruuhkia. Saa näppärästi kaikki kerralla ulos, aiemmin se oli vähän hankalampaa." - Billebeino, perustaja Juhani Putkonen. Lue koko asiakastarina.

Tämä vapauttaa lisäkäsiä keräilyyn, ja paketit pääsevät lähtemään huomattavasti nopeammin. Myös pakettien noutosopimus onnistuu kauttamme, jolloin kuljetusyhtiö hakee lähtevät paketit suoraan varastolta.

2. Enemmän valinnanvaraa asiakkaalle

Asiakkaat suosivat kauppoja, jotka tarjoavat heille parhaiten soveltuvia toimitustapoja. Erilaisista elämäntavoista riippuen tietty toimitustapa - esimerkiksi kotiinkuljetus - on asiakkaalle yksi tärkeimmistä ostopäätöksen kriteereistä, joten verkkokaupan täytyy pyrkiä tarjoamaan toimituksia mahdollisimman moniin tilanteisiin.

"Shipfunk-yhteistyö on mahdollistanut sen, että olemme voineet tuoda asiakkaille uusia palveluita, uusia noutopisteitä, lisää valinnanmahdollisuutta. Eli Shipfunkin kanssa yhteistyön avainasia on se, että me saamme kaikki toimittamiseen ja toimituksiin liittyvät palvelut yhdeltä luukulta." - Stockmann, logistiikan kehityspäällikkö Hanna Kakkonen. Lue koko asiakastarina.

Shipfunkin kautta verkkokauppias voi tarjota toimituskuluja kattavammin kuin koskaan Suomen ja jopa Euroopan alueelle.

3. Laaja asiakastuki käytössäsi

Shipfunkin asiakaspalvelu palvelee verkkokauppiasta maanantaista sunnuntaihin klo 6-23. Käytössä on chat, sähköposti ja puhelinpalvelu. Toisessa päässä linjaa vastaa ihminen, ei robotti.

"Asiakaspalvelu on kyllä toiminut teillä tosi hyvin. Nopeasti on reagoitu sähköpostiin ja myös hoidettu asiat kuntoon, mikä bugi siellä on ikinä ollutkin. Se on kyllä toiminut hyvin." - Groom Parturit, tuotepäällikkö Janina Satta. Lue koko asiakastarina.

Voit myös ottaa yhteyssä somen kautta, kuten Facebookissa tai Twitterissä.

4. Pienemmät toimituskulut - verkkokauppiaalle ja asiakkaalle

Tiesitkö, että hylätyistä ostoskoreista 60% johtuu liian suurista toimituskustannuksista?

Toimituskuluja ei tarvitse enää pienentää pelkästään katteen kustannuksella, sillä Shipfunk on neuvotellut verkkokauppiaan puolesta edullisemmat sopimukset useimpien kuljetusyhtiöiden kanssa. Voit siis käyttää meidän sopimuksiamme, ja täten tarjota asiakkaille vaikkapa ilmaiset toimituskulut joulun ajaksi!

"Haluamme tarjota kilpailukykyiset kustannukset, sekä nopeat ja pomminvarmat toimitukset. Se myös avaisi meille mahdollisuuksia ottaa eri toimitustapoja ja -maita käyttöön" - Groom Parturit, yrittäjä Sami Heino.

5. Analytiikka myynnin tukeen

Palvelumme seuraa kuluja reaaliaikaisesti, jolloin verkkokauppias näkee yritykselle koituneet kulut sekä asiakkaiden maksamat toimituskulut. Seuraamme myös toimitusten käsittelynopeuden, toimitusaikoja sekä logistiikan kulurakenteita.

"Teillä on hyvä statistiikka, josta pystymme näkemään ja mitoittamaan hinnat oikeiksi. Ettei vain innoissaan toimiteta Indokiinaan ja loppupeleissä se upottaa koko laivan. Nyt näemme paljonko maksujen pitää olla, että se on tasapainossa. Aiemmin oli vaikea kohdistaa toimituksista aiheutuvia kuluja. Nyt ne näkyvät yhdellä sivulla ja pystymme tarkemmin seuraamaan sitä." - Groom Parturit, yrittäjä Sami Heino.

Ottamalla analytiikkaa talteen voit helposti verrata sitä aiempien ja tulevien vuosien kampanjaan. Mikä toimii, ja missä voisi vielä parantaa? Helppolukuinen analytiikkamme kertoo sen.

 

14270k_175-p

 

Shipfunkin palvelu kehittyy huimaa vauhtia palvellakseen parhaiten verkkokauppiaita ja verkkokaupan asiakkaita. Shipfunkin ja verkkokauppiaiden yhteinen missio on asiakastyytyväisyys, joka erityisesti joulun alla korostuu huomattavasti.

Shipfunkin palvelun käyttöönotto on ilmaista, maksat vain lähettämisestä. Eli rekisteröitymisen jälkeen palveluun voi tutustua rauhassa testitilassa, ennen tuotantotilaan viemistä.

Hyvää joulun odotusta!

REKISTERÖIDY

Topics: Sesonkimyynti, logistiikka