Kirjoittaja: Anne Heinonen ● 20.06.2018

Stockmann luottaa Shipfunkiin - "Käytettävyys on todella varmaa"

 

paakuva

Logistiikkayksikön tuotannonsuunnittelija Pasi Saastamoinen ja kehityspäällikkö Hanna Kakkonen

Stockmann on Suomen tunnetuin vähittäiskauppa. Se panostaa toiminnassaan asiakaskokemukseen ja luo asiakkailleen inspiroivia ostoelämyksiä muun muassa laadukkailla brändeillä ja erinomaisella asiakaspalvelulla. Yhdeksi logistiikkakumppanikseen Stockmann on valinnut Shipfunkin, joka on mukana varmistamassa verkkokauppatoimitusten sujuvuuden myös tavarataloketjun kuuluisassa Hullut Päivät -kampanjassa.

Shipfunk mukana päivittäisessä arjessa

Pasi Saastamoinen toimii tuotannonsuunnittelijana Stockmannin logistiikkayksikössä. Hän seuraa verkkokauppatoimitusten etenemistä sekä järjestelmässä että tuotannossa, ja on vahvasti mukana myös verkkokaupan kehitystyössä.

Shipfunkin logistiikkapalvelut kuuluvat Pasin arkeen hyvin läheisesti.

- Käytämme Shipfunkia päivittäin muun muassa verkkokauppatoimitusten pakettikorttien tulostamiseen. Asiakaspalvelumme käyttää myös Extranetiä päivittäisessä työssään helpottamaan tilausten seurantaa, Pasi kertoo.

Pasi saa Shipfunkin Extranet-järjestelmästä hyödyllistä tilausstatistiikkaa, jota verrataan Stockmannin omaan dataan päivittäin.

Työ on tehostunut ja nopeutunut

Shipfunk on tuonut varmuutta verkkokaupan toimittamisen prosessiin kokonaisvaltaisesti. Muun muassa osoitekorttien tulostaminen lähettämistä ja palauttamista varten on nopeutunut, jonka johdosta työskentely on tehostunut. Myös asiakasviestinnästä on tullut varmempaa ja oikea-aikaisempaa.

- Nyt kaikki tiedot pysyvät yhdessä järjestelmässä. Käytettävyys on todella varmaa ja järjestelmä toimii hyvin, Pasi kiittelee.

Shipfunkin myötä Stockmann on voinut ottaa käyttöönsä useampia kuljetusyhtiöitä ja toimitustapoja.

Shipfunk asiakaspalvelijana ja palveluntarjoajana

Kun Stockmann otti Shipfunk Logistiikkapalvelun käyttöön, Shipfunk oli vielä melko tuore yritys markkinoilla. Pasi myöntää, että se toi aluksi pientä epävarmuutta.

- Aluksi oli pieni pelko Shipfunkin ollessa uusi yritys, mutta asiat ovat hoituneet loistavasti teidän kautta. Tuki on todella hyvin toiminut, Pasi sanoo.

Shipfunkin asiakaspalvelu- ja tiedotuskanavien kautta Stockmann saa nopeasti vastauksia kysymyksiinsä. Erityisesti Hullut Päivät -kampanjan aikana tuen saamisen merkitys korostuu.

Pasi myös kiittelee sitä, että Shipfunk ottaa kehitystyössä asiakkaiden toiveet huomioon.

- Meidän kehitysideoita kuunnellaan hyvin ja muutokset tapahtuvat nopeasti.

Katso Stockmannin logistiikan kehityspäällikön Hanna Kakkosen haastattelu

Stockmann-konserni

39445277031_0fe85c6a5c_k (1)

Kuva: Stockmann-konserni

Stockmann on vuonna 1862 perustettu suomalainen vähittäiskauppaa harjoittava pörssiyhtiö. Stockmannin toiminta jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön, jotka ovat Stockmann Retail, Real Estate ja Lindex. Stockmann Retaililla on kuusi tavarataloa Suomessa, kaksi Baltiassa sekä Suomessa toimiva verkkokauppa stockmann.com.

Yrityksen tavoite on luoda asiakkaille elämyksiä. Se saavutetaan erinomaisella asiakaspalvelulla sekä kiinnostavilla brändeillä kodin, muodin ja kosmetiikan alueilla. Stockmann tunnetaan hyvin kaksi kertaa vuodessa järjestettävästä Hullut Päivät -kampanjasta, jonka verkkokauppa kilpailee suosiosta Helsingin tavaratalon kanssa.

Vuonna 2016 Stockmann uudisti Hullut Päivät -verkkokauppansa, ja voitti sillä Suomen Paras Verkkokauppa -palkinnon digitaalisen median Grand One 2018 -kilpailussa.

Topics: asiakkaamme